PORRER & EMILY IN PARIS

PORRER & EMILY IN PARIS

Sundhed & velvære er en del af Holistiske.dk, og hvordan spiller dette billede så lige ind i dag følger jeg op på.

Kapitel 1:

Lad os starte med at lære porren at kende.

Porre, Allium porrum, er en ældgammel kulturplante, der formodes at stamme fra den vilde Allium ampeloprasum, som er hjemmehørende i Sydeuropa og pudsigt nok også findes på Øland. Porren er forholdsvis sent blevet en almindelig dyrket grønsag i Danmark. Porre er en toårig plante, som sætter blomst og frø hver 2. år.

Porren kan dyrkes af de fleste, sålænge du har noget jord, sol & vand, men da dette ikke er et have indlæg, holder jeg mig til, når porren nu er høstet.

Smag: Porren har en meget mildere smag end løg og er en skøn tilføjelse til mange af dagligdagens opskrifter.

Effekt: Porren har en evne at fjerne toksiner & hjælpe på vægttab.

Historiske data: Fra det gamle Grækenland og Rom blev porrer anvendt til at fremme kvinders helbred i århundreder. Her beskrives hvordan porrer kan forbedre frugtbarhed og fremme hjertets helbred hos kvinder, samtidig med at det også bekæmper åndedrætsbesvær og udmattethed.

Men lad os vende tilbage til nutiden.

  • Porrer er en fremragende kilde til næringsstoffer samt har store mængder af opløselige og uopløselige fibre, der fremmer din fordøjelse.
  • Porrer indeholder meget få kalorier, hvilket gør dem til et rigtig godt valg, hvis du prøver at tabe dig (omkring 100 gram af denne friske grøntsag indeholder blot 61 kalorier).
  • Porren er en af de mest unikke kilder til A- og C-vitamin, som er en glimrende måde at udrense kroppen, bekæmpe betændelse og genskabe kroppens pH-balance.
  • Porrer indeholder en stor del vand, derfor vanddrivende og fjerner toksiner.
  • Porrer indeholder allicin, som er en kraftfuld kilde til antibiotika.
  • Endvidere viser undersøgelser, at med indholdet af allicin fra porren undgår du at opbygge kolesterol i blodårerne ved at hæmme bestemte enzymer, der samler sig i leveren. Hvidløg har dog et højere indhold.
  • Porrer tager desuden hånd om dit kardiovaskulære helbred, da de hjælper med at udskille nitrogenoxid (NO) gennem blodkarrenes vægge. Det optimerer dit blodomløb og reducerer risikoen for blodpropper.

WHAT'S NOT TO LIKE?

Et kort resumé her: Porrer fjerner toksiner og fremmer vægttab

Porrer er rige på c-vitaminer og betacarotener, der begge er vigtige antioxidanter, som styrker immunforsvaret. Derudover indeholder porrer kostfibre, som er gode for fordøjelsen og mætter godt. Indeholder også jern, magnesium, calcium, mangan, kalium og kisel.

WHAT TO DO?

10 dage detox kur med porrer

Opskrift, billeder og erfaringer kommer senere.

Hvordan Emily in Paris passer ind her må I vente lidt med at få - har du set den på Netflix, vil du måske have en idé....

God søndag til alle