Holistiske balance - Infrarød-varmebehandling kombineret med massage - god til smerter, stress og uro

Holistiske-Balance er behandling med infrarød varme kombineret med nakkemassage & let ansigtmassage både før og efter varmen. Behandlingen understøttes med let guided meditation, stilhed & musik.

Kort fortalt:

Infrarød-varme hjælper på: Muskel- og ledsmerter, gigtsmerter og leddegigt samt afgifter kroppen og afbalancerer det autonome nervesystem. Derudover anvendes infrarød varme bl.a. i forbindelse med kronisk træthedssyndrom og stressreducerende. Behandlingen bliver brugt med stor succes på fibromyalgipatienter og gigtpatienter. Ydermere hjælper infrarød varme med hudproblemer såsom akne, eksem, psoriasis, ar og skæl.

Infrarød-varme aktiverer vandmolekyler i kroppen, der medfører en varmereaktion, som får temperaturen i vævet til at stige. Blodkar udvides og blodcirkulation øges således, at vævet får tilført næring og affaldsstoffer fjernes. Altså, den naturlige respons, der aktiveres – der sker intet, som kroppen ikke selv kan … hvis den fungerer optimalt.

Behandlingen hos mig:

Du kommer som du er, dog helst med lidt tætsiddende bomulds tøj og sokker. Du må gerne have drukket godt med vand, inden du kommer.

Det infrarøde saunatæppe har forskellige varmezoner og kan indstilles indtil 80 grader. Du bestemmer temperaturen – det skal være så behageligt for dig som muligt. Når du får behandling i saunatæppet, anbefales det at ligge med et klæde omkring dig. Både af hensyn til varmen og hvis du sveder meget. Saunatæppets stof er vaskbart med klud efter brug, der selvfølgelig sker både før og efter din behandling.

Behandlingen vil starte ud med et glas vand, mens vi taler kort sammen. Du ligger i den infrarøde varme, hvor du først får nakke & hoved massage og let guided meditation. Dernæst ligger du i stilhed med afslappende musik. Efter ca. 30 min afslutter jeg den infrarøde-varmebehandlingen med massage i nakke og ansigt. Behandlingen afrundes med vand. Jeg vil være ved siden af hele tiden, og vil regulere behandlingen.

Efterfølgende er det er vigtigt at drikke vand og måske et bad, når du kommer hjem, men først efter 60 min.

Erfaringer og feedback fra klinikken

Min personlige erfaring er klart en anbefaling ellers havde jeg ikke taget behandlingen ind. Den giver mig ro, balance og dæmper kroniske smerter.

Klienters anbefalinger:

- Det er en DEJLIG og meget afslappende behandling. Jeg anbefaler det helt sikkert.🙌🏻🌸❤️ 

- Det er virkelig dejlig, kan jeg lige få lidt mere....

-  Jeg har det som om en engel har rørt ved min krop igår. Tak for en fantastisk behandling❤️ 

- Den løsner virkelig godt, og er meget behagelig. Jeg har det skønt, tak

DOKUMENTATION & EVIDENS

Infrarød sauna/varme er en gammel teknologi

De gode virkninger har været kendt i mange år og teknikken har været brugt i helse sammenhæng i flere hundrede år. I en infrarød sauna/tæppe får huden ikke denne hårde belastning som en traditionel finsk sauna, men du oplever de samme gode fordele - og flere til. Den øgede blodcirkulation, den øgede produktion af hvide blodlegemer, der styrker immunforsvaret og det øgede stofskifte, er alle fordele du også vil opleve i en infrarød sauna.

Du genfinder du balancen, udrenser kroppen og varmer kroppen hel ind til dit indre. Saunatæppet benytter infrarød varmeteknologi for at give en dybdegående opvarmning af kroppen og en udrensende effekt gennem at svede. Varmen lindrer ømme muskler og led, øger forbrændingen, forbedrer hudkvaliteten, og du vil opleve at få mere energi og en dybere søvn. Infrarød varme er helt naturlig. Det er den samme varme, som vores krop udstråler, og den samme varme, du kender fra solen (skal ikke forveksles med UV stråler).

Det unikke med infrarød varme er, at varmestrålerne går 5 gange dybere ind i kroppen sammenlignet med varmen fra for eksempel traditionelle saunaer. I stedet for kun at varme luften op rundt om kroppen, går infrarød varme direkte ind i kroppen og varmer den op indvendigt. Du ligger med tæppet på en massagebriks for at opnå den ultimative afslapning, mens du nyder, at varmestrålerne går dybt ind i kroppen.

Stop op - lad ikke stressen overtage dit liv

Det ikke den akutte stress, der er farlig, men den langsigtede stress, der kan føre til en fysisk og mental sammenbrud. Mange af dem, der bruger infrarøde varme, har dokumenteret, at stresset falder og frigiver "ro for sig selv". At få denne afslapning "bare for dig selv" og til sidst være lidt egoistisk kan være nyttigt, når du lever et travlt liv med trængsel og stress i hverdagen.

Mange mennesker sammenligner en massage med en infrarød sauna-session, musklerne slapper af, og du føler en dejlig varme i hele kroppen. En infrarød sauna kan give dig en tiltrængt hvile i hverdagen. Den behagelige varme, som en infrarød sauna udsender, har gode effekter på stress og træthed. Det har vist sig, at en halv time om dagen har langsigtede positive sundhedseffekter. Den dybe opvarmning af musklerne i kombination med afslappende yndlingsmusik i højttalerne for kroppen i en afslappet tilstand, der opleves som velvære og styrke. Det har vist sig, at infrarød sauna har meget gode effekter i søvnvanskeligheder.

Hvornår må du ikke benytte en infrarød sauna?

Der er nogle få situationer, hvor du ikke bør benytte en infrarød sauna. I nogle situationer bør du helt undgå brugen og i andre situationer, kan du benytte en infrarød sauna, hvis du først har talt med din læge.

Undgå helt en infrarød sauna hvis:

Graviditet og amning - Slagtilfælde/blodprop i hjernen - Stærke hjertekramper (Angina pectoris) - Andre svære hjertesygdomme - Hjertesvulster - Pacemaker - Store åbne sår -Brug af kobberspiral som prævention: (Denne situation har været meget omtalt, er forskerne er meget uenige, om det rent faktisk er skadeligt at have en kobberspiral, i en infrarød sauna. Spørg din læge)

I disse situationer bør du konsultere din egen læge, inden brugen af en infrarød sauna:

• Sygdomme hvor du har en nedsat evne til at svede. Dette kan være Parkinson’s, Multiple Sclerosis, tumorer på central nervesystemet, Lupus, skader på nervesystemet forårsaget af Diabetes og lignende. Spørg altid din læge, for at være sikker. • Ved brug af særlig medicin (Nogle typer medicin kan have en nedsættende virkning af en infrarød sauna og i nogle situationer, kan effekten fuldkommen ophæves) • Alkohol/stofmisbrug • Hæmofili eller andre blødersygdomme • Feber og varmesensitivitet • Akutte skader og hævelser • Ved implantater af alle slags (Vær særligt opmærksom på, om du oplever smerter i det område, hvor implantatet sidder. Hvis dette opleves, skal du omgående stoppe behandlingen og kontakte din læge) Hvis du overholder disse anvisninger, er du på den sikre side. 

Hvis du er i tvivl, spørg din læge.

Helbredsmæssige fordele

Udrensning

Vi omgiver os hver dag med tusindvis af kemikalier (også kalder frie radikaler), som vi optager gennem luften, vi indånder, cigaretrøg mm. Med infrarød varme, som går meget dybere, vil man få en mere intens udrensning. Udskillelse af affaldsstoffer i en infrarød sauna Du vil opleve den største udskillelse af affaldsstoffer, når en infrarøde sauna, udsender stråling i 9,4 mikron. Det skyldes at strålerne i denne frekvens passer perfekt, med frekvensen i den menneskelige krop. Når denne balance er perfekt, vil du udskille flere affaldsstoffer. Undersøgelser viser af effekten af dette, vil være størst, når en infrarød sauna har en temperatur på 35°C.

Godt for led og muskler

Infrarød varme går dybt ind i kroppen og øger blodcirkulationen. Med øget blodgennemstrømning øges ilten i områder af kroppen, som er ømme, og vil derfor modvirke ømme led og muskler. Behandling af muskel- og ledsmerter i en infrarød sauna En stor del af disse fordele, drejer sig om muskel- og ledsmerter. En infrarød sauna, har en enorm lindrende effekt på dette område og du vil temmelig hurtigt kunne mærke en effekt. Hvor lang tid der går, før du mærker denne effekt, er naturligvis individuel for person til person. Det er dog vores opfattelse, at de flere vil opleve en effekt, efter bare få ugers behandling dagligt. Det er blodet cirkulation, der giver iltforsyningen, til den beskadiget væv du måtte have. Denne blodcirkulation forbedret væsentlig, ved behandling i en infrarød sauna og dette har en stor påvirkning på disse muskelsmerter og ledsmerter. Behandling af gigtsmerter i en infrarød sauna Også personer med leddegigt, vil opleve en stor effekt under behandling i en infrarød sauna. Faktisk er det således, at 7 ud af 10 personer, har nedsatte smerter, efter behandlingen. Denne effekt er ikke til at tage fejl af og vores mange gode tilbagemeldinger fra kunder, bekræfter blot disse undersøgelser. Det er blandt andet den anerkendte forsker Dr. Sherry Rogers, fra New York, som påviser denne effekt.

Vægtreducerende

Infrarød sauna kan være meget gavnligt, hvis du ønsker at tabe dig. Dette skyldes, at kroppen arbejder hårdt for at holde basaltemperaturen, ved at hjertet pumper hurtigere, og din puls stiger. Pulsen kan stige til over 120 slag i minuttet, hvilket er den såkaldte fedtforbrændingspuls. Det kræver 0,586 kalorier at producere et gram sved, så kalorieforbruget vil stige i takt med, hvor meget du sveder. Vægttab i en infrarød sauna Hvis målet med din behandling er vægttab, vil du også kunne opnå dette i en infrarød kabine. Den ideelle temperatur til dette er 42ºC og her vil du kunne forbrænde op til 800 kalorier, ved en halv times behandling. Det svarer faktisk til en 50 minutters løbetur (For en mand på 80kg, der løber 5km pr. minut). Det er en meget stor effekt, af bare at sidde stille og nyde behandlingen.

Forbedret hudkvalitet

Har du ubalanceret, tør eller uren hud? Gennem øget blodcirkulation vil du hurtigt mærke en forbedring af hudkvaliteten. Porerne åbnes, og huden renses indefra. Du får en ren hud, der stråler. Studier viser, at infrarød varme påvirker kollagenproduktionen og øger hudens elasticitet. Regelmæssig brug kan hjælpe med at modvirke væskeansamlinger og reducere appelsinhud.

Styrket immunforsvar

Opvarmningen af kroppen trigger immunsystemet til at arbejde. Hypertermi betyder at øge legemstemperaturen eller inducere kunstig feber, som blandt andet stimulerer immunsystemet. • Mere energi og bedre søvn - Infrarød sauna giver en vidunderlig følelse af velvære og afslapning. Det parasympatiske nervesystem bliver aktiveret, og endorfiner udskilles. Du renser ud, følelsen af stress reduceres, og dine muskler bliver bløde og smidige. Mange oplever dybere søvn og bedre søvnkvalitet efter brug af infrarød sauna 

LINKS

LInks:

https://sund-forskning.dk/artikler/fri-af-smerter-uden-bivirkninger/

Acupuncture or Low Frequency Infrared Treatment for Low Back Pain in Chinese Patients: A Discrete Choice Experiment:

https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0126912

Transcranial Red and Near Infrared Light Transmission in a Cadaveric Model:

https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0047460

Exploring the Use of Thermal Infrared Imaging in Human Stress Research:

https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0090782